Espais Marins Protegits (EMP)

Il·lustració dels principals resultats de l’indicador de biomassa de peixos inclosos en aquest capítol d’espais marins protegits.

Consulta l'informe

OrdenImageTitleDescripciónArchivo
02Reserves marines d’interès pesquer

Les reserves marines d’interès pesquer són figures de protecció pesquera en les quals es prohibeix la pesca d’arrossegament i es regulen les activitats de pesca artesanal o recreativa. Algunes reserves marines inclouen àrees de reserva integral, en les quals l’extracció de recursos pesquers està totalment prohibida. Es creen per regenerar els ecosistemes marins de les zones protegides amb un objectiu doble: incrementar la productivitat dels recursos pesquers i conservar els hàbitats i les espècies.

Veure documentDescarregar
03Despesa i inversió en AMP

La creació d’àrees marines protegides (AMP) promou la regeneració dels recursos marins que contenen, que són coneguts com el capital natural dels oceans. Un indicador clau per al bon funcionament de les AMP és saber quin finançament s’atorga a activitats relacionades amb el medi marí.

Veure documentDescarregar
04Nombre d’immersions en AMP

Nombre d’immersions recreatives amb escafandre autònom fetes en les onze reserves marines d’interès pesquer de la mar Balear. Aquestes reserves són un tipus d’àrea marina protegida amb l’objectiu de regenerar els recursos pesquers al temps que es conserven els seus hàbitats i recursos biològics.

Veure documentDescarregar
01Seguiment de peixos en AMP

La riquesa d’espècies vulnerables a la pesca ens indica el nombre mitjà d’espècies observades en 250 m2, mentre que la biomassa total mostra el pes de les espècies en 250 m2. Ambdós indicadors s’utilitzen per mostrar el grau d’incidència de la pesca en les poblacions de peixos i proporcionen coneixement sobre com funcionen les àrees marines protegides (AMP).

Veure documentDescarregar
03Xarxa Natura 2000

La Xarxa Natura 2000 és el principal instrument per a la conservació de la naturalesa de la Unió Europea. Forma la
xarxa d’espais protegits més gran del món, una xarxa ecològica creada l’any 1992 a través de la Directiva 92/43/CEE (o Directiva Hàbitats). La protecció d’aquests espais té per objecte garantir la supervivència a llarg termini de les especies i dels hàbitats europeus més valuosos i amenaçats, tenint en compte les exigències econòmiques, socials i culturals de cada territori.

Veure documentDescarregar

Tens alguna pregunta?

Si vols millorar aquesta pàgina web o l’Informe Mar Balear, pots contactar amb nosaltres enviant-nos un correu a info@informemarbalear.org o bé omplint el formulari de contacte.