Beneficis

Conjunt d’indicadors econòmics relacionats amb la mar Balear

Consulta l'informe

OrdenImageTitleDescripciónArchivo
01Economia blava

Es defineix com a economia blava el conjunt d’activitats productives en les quals conflueixen béns i serveis relacionats amb la mar. Inclou un ampli rang d’activitats relacionades amb el turisme de costa, l’activitat pesquera i l’aqüicultura, la navegació i el transport, i la producció energètica i l’extracció minera. Idealment, l’economia blava s’ha de mesurar des de la sostenibilitat, considerant el balanç a llarg termini dels oceans.

Veure documentDescarregar
02Captures de pesca professional

La quantificació de les captures de la flota pesquera professional balear en tones per espècie i el seu preu mitjà anual en milions d’euros. El volum de captures aporta informació sobre el total de descàrregues per saber quines són les espècies més capturades de la mar Balear. El valor econòmic mostra el benefici que les captures aporten a l’economia balear.

Veure documentDescarregar
03Aqüicultura marina

L’aqüicultura és la cria en captivitat d’espècies d’aigua dolça o salada. En aquest document es refereix únicament a les espècies marines.

Veure documentDescarregar
04Nombre de centres de busseig recreatiu

L’activitat de busseig recreatiu poden practicar-la els centres de busseig, els clubs de busseig, la Federació d’Activitats Subaquàtiques i els particulars. Aquest indicador es basa en l’única informació disponible al respecte, que és l’aportada pels centres de busseig, empreses amb una activitat econòmica basada majoritàriament en la realització d’activitats subaquàtiques.

Veure documentDescarregar

Tens alguna pregunta?

Si vols millorar aquesta pàgina web o l’Informe Mar Balear, pots contactar amb nosaltres enviant-nos un correu a info@informemarbalear.org o bé omplint el formulari de contacte.